033-4656599

Huizenprijzen zijn op weg naar een aanzienlijke stijging

In een tijd waarin de woningmarkt voortdurend in beweging is, signaleren recente analyses een opmerkelijke trend: de huizenprijzen zijn op weg naar een aanzienlijke stijging in de komende jaren. Deskundigen van RaboResearch wijzen op een verwachte prijsstijging van 6,2% in 2024, met een voortzetting van deze trend in 2025. De kern van deze ontwikkeling ligt in de verbeterde leenmogelijkheden voor huizenkopers, voornamelijk aangedreven door significante loonstijgingen. Dit jaar alleen al wordt een loonstijging van circa 6% voorspeld, een tendens die zich naar verwachting zal voortzetten.

De toename in leencapaciteit, gecombineerd met een aanhoudend beperkt woningaanbod, stuwt de vraag en droogt de markt versneld op. Ook de rentestanden spelen een cruciale rol; ondanks dat deze gemiddeld gelijk blijven aan vorig jaar, zijn ze aanzienlijk lager dan de pieken van het voorgaande najaar. Dit resulteert in lagere maandlasten voor huizenkopers en een verruiming van de maximale hypotheeksom die men kan lenen.

Echter, de verwachting dat de nieuwbouw van woningen achterblijft, ondanks de dringende behoefte, draagt bij aan de aanhoudende krapte op de markt. Deze factoren samen voorspellen niet alleen een stijging in huizenprijzen, maar ook een voortzetting van de ongelijkheid binnen de woningmarkt. Starters op de koopmarkt worden hierdoor in het bijzonder geraakt.

In deze dynamische tijden is het essentieel om een deskundige partner aan uw zijde te hebben. Hunink & Holtrigter Makelaars, jouw aan- en verkoopmakelaar in Amersfoort, staat klaar om je te begeleiden met diepgaande marktkennis en persoonlijke service. Of je nu jouw eerste woning zoekt of een volgende stap overweegt, Hunink & Holtrigter biedt de expertise die je nodig hebt om te navigeren door deze uitdagende markt.