033-4656599

Ontdek Amersfoort: Van historische wandelingen tot culturele uitjes

Ben je benieuwd naar wat Amersfoort te bieden heeft? Deze stad combineert moeiteloos historie met hedendaagse gezelligheid.

Stadswandeling

Begin je ontdekkingstocht bij de indrukwekkende Koppelpoort, een stukje middeleeuwse geschiedenis dat je zeker gezien moet hebben. Wandel van daaruit langs de Muurhuizen, waar elke steen een verhaal vertelt. Neem ook zeker een kijkje bij de Monnikendam en de Kamperbinnenpoort voor een volledige historische ervaring. Sluit je wandeling af bij de iconische Onze Lieve Vrouwentoren.

Voor de winkelliefhebbers

Voor de winkelliefhebbers is de Krommestraat een must. Deze straat biedt een scala aan unieke boetiekjes die een verfrissende afwisseling zijn van de gebruikelijke winkelketens. Cultuurfanaten kunnen hun hart ophalen in Museum Flehite, dat je meeneemt op een reis door de kunst en geschiedenis van Amersfoort, of een bezoek brengen aan het Mondriaanhuis voor een diepe duik in het leven van deze beroemde kunstenaar.

Eten en drinken in de oudste kroeg van Amersfoort

Na een dag vol indrukken is het tijd voor een pauze in In den Grooten Slock, een sfeervol café met een rijke geschiedenis en een uitgebreide selectie aan lokale bieren. Of verken de lokale biercultuur verder met een bezoek aan de ambachtelijke brouwerij De Drie Ringen.

Boottocht of eindig op het strandsstrand

Voor een unieke ervaring, overweeg een boottocht of supsessie op de Eem. Eindig je dag in stijl op het stadsstrand Zandfoort aan de Eem, waar je kunt relaxen met een drankje en genieten van het uitzicht.

Bezoek het filmtheater

En als afsluiter, bezoek het (film)theater De Lieve Vrouw voor een avondje uit zonder de onderbreking van pauzes of reclames, compleet met een gezellig café.

Amersfoort wacht op je met open armen, vol met activiteiten die je niet wilt missen. Ontdek zelf de charme en veelzijdigheid van deze prachtige stad! Wil je graag in Amersfoort wonen? Neem een NVM aankoopmakelaar in de hand.