033-4656599

Leuke plekken in Amersfoort

Amersfoort, een prachtige historische stad in het hart van Nederland, biedt een scala aan interessante plekken om te verkennen. Of je nu een toerist bent of een lokale bewoner, hier zijn enkele tips voor leuke plekken in Amersfoort die je niet mag missen.

1. De Onze Lieve Vrouwetoren

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Amersfoort is de Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel de Lange Jan genoemd. Deze 98 meter hoge toren biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Het beklimmen van de toren is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

2. De historische binnenstad

De binnenstad van Amersfoort is een charmante plek om te wandelen, met zijn middeleeuwse straatjes, grachten en oude gebouwen. Bezoek het Muurhuizen-gebied, waar huizen zijn gebouwd op de oude stadsmuur, en geniet van de gezellige sfeer in de diverse cafés en winkels.

3. Mondriaanhuis

Amersfoort is de geboortestad van de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis, gevestigd in zijn geboortehuis (Kortegracht 11), is een museum gewijd aan zijn leven en werk. Hier kun je meer te weten komen over zijn artistieke ontwikkeling en zijn invloed op de moderne kunst.

4. DierenPark Amersfoort

Voor een leuk dagje uit met het gezin is DierenPark Amersfoort een uitstekende keuze. Deze dierentuin biedt een verscheidenheid aan dieren van over de hele wereld, interactieve speelplekken en educatieve tentoonstellingen. Het is een geweldige plek voor kinderen en volwassenen om te leren en te genieten.

5. Koppelpoort

De Koppelpoort is een indrukwekkende middeleeuwse stadspoort die zowel een land- als een waterpoort is. Een bezoek aan deze goed bewaarde poort geeft je een kijkje in de rijke geschiedenis van Amersfoort. Maak een wandeling over de stadswallen voor een prachtig uitzicht over de poort en de omgeving.

6. Amersfoortse Kei

De Amersfoortse Kei is een legendarisch symbool van de stad. Deze enorme zwerfkei, die ooit door de bewoners van Amersfoort werd gesleept als gevolg van een weddenschap, is nu een belangrijk historisch monument. Je vindt de kei in het centrum van de stad, en het verhaal erachter is een fascinerend stukje lokale folklore.

7. Eemhaven

De Eemhaven is een bruisend gebied vol met restaurants, terrassen en culturele activiteiten. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de haven. Tijdens de zomermaanden zijn er vaak evenementen en festivals die extra sfeer aan deze levendige locatie toevoegen.

8. Wagenwerkplaats

De Wagenwerkplaats is een voormalige industriële locatie die nu dienst doet als cultureel centrum. Hier vind je een mix van creatieve werkplaatsen, evenementenruimtes en horecagelegenheden. Het is een inspirerende plek om te bezoeken en biedt regelmatig markten, festivals en andere activiteiten.

9. Het Eemplein

Het Eemplein is een modern winkel- en uitgaansgebied in Amersfoort. Hier kun je winkelen, dineren en genieten van een film in de bioscoop. Het plein heeft een breed scala aan winkels en eetgelegenheden, waardoor het een perfecte plek is voor een dagje uit.

10. De Nieuwe Stad

De Nieuwe Stad is een hip en eigentijds gebied dat zich richt op duurzaamheid en innovatie. Hier vind je co-working spaces, creatieve bedrijven en diverse eetgelegenheden. Het is een dynamische plek waar altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Lees ook onze blogberichten over leuke dingen die je kunt doen in Amersfoort.

Als je Amersfoort al leuk vindt om te bezoeken, dan is wonen hier helemaal geweldig! Bekijk ons aanbod van woningen in Amersfoort of neem contact met ons op voor meer informatie over onze aankoopmakelaar diensten.

Neem contact op