033-4656599

Kruiskamp

De wijk Kruiskamp, voor het eerst vermeld in 1469 als Cruijscamp, ontleent haar naam aan een historisch kamp, een omheind gebied waarvan men vermoedt dat het ooit bedoeld was voor deelnemers aan kruistochten. Dit gebied bevond zich destijds buiten de stadsmuren en was onderdeel van de gemeenschappelijke markegronden van de stad.

De bebouwing in Kruiskamp was schaars en kampte met drainageproblemen tot de twintigste eeuw. In 1919 werden plannen gemaakt voor de ontwikkeling van woningen en scholen in dit gebied, en een deel van deze uitbreiding werd gerealiseerd in de buurt van de Trompstraat. De straten in Kruiskamp dragen namen van ontdekkingsreizigers, zeevaarders en historische Amersfoortse burgemeesters. Deze wijk heeft een rijke geschiedenis en is in de loop der jaren getransformeerd tot een levendige gemeenschap met een diversiteit aan voorzieningen en woningen. Hunink & Holtrigter Makelaars staat klaar om je te begeleiden bij de verkenning van deze wijk in Amersfoort als aankoopmakelaar. Wil je je woning verkopen in Kruiskamp? Lees dan alles over onze diensten als verkoopmakelaar in Amersfoort.

Koppel

De wijk Koppel, voorheen bekend als De Koppel, kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De naam “Koppel” verwijst naar de gemeenschappelijke weide die dit gebied ooit was, net buiten de stadsmuren van Amersfoort. In de loop der eeuwen onderging het gebied veranderingen, waaronder de aanleg van de Koppelpoort en de ontwikkeling van handelsactiviteiten langs de Eem.

In de 20e eeuw begon de uitbreiding van de stad in dit gebied, waarbij moderne ontwikkelingen de historische sporen hebben vervaagd. Vandaag de dag heeft de wijk Koppel haar eigen unieke karakter, met straatnamen die verwijzen naar de geschiedenis en kenmerken van het gebied. Hunink & Holtrigter Makelaars staat klaar om je te begeleiden bij het ontdekken van dit stukje Amersfoort. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.