033-4656599

Hooglanderveen

Hooglanderveen is een dorp in de gemeente Amersfoort, gelegen ten oosten van de stad Amersfoort en ten noorden van de rivier de Eem. Het dorp is ontstaan in de 19e eeuw als veenkolonie en heeft een karakteristieke dorpskern met oude boerderijen en gezellige straatjes.

Het veen waarop Hooglanderveen is gebouwd, was in de middeleeuwen een belangrijke brandstof voor de steden in de omgeving. In de 19e eeuw werd het veen ontgonnen en werden er boerderijen gebouwd. Zo ontstond er een kleine gemeenschap van boeren, turfstekers en arbeiders.

In de 20e eeuw groeide het dorp langzaam, maar gestaag. Er werden nieuwe wijken gebouwd en er kwamen meer voorzieningen, zoals winkels en scholen. Toch heeft Hooglanderveen nog steeds het karakter van een landelijk dorp, met veel groen en ruimte om te wandelen en fietsen.

Het dorp heeft verschillende voorzieningen, zoals een supermarkt, basisschool en sportverenigingen. Ook heeft Hooglanderveen een NS-station met directe verbindingen naar Amersfoort, Utrecht en Amsterdam.

Naast de dorpskern heeft Hooglanderveen ook verschillende moderne nieuwbouwwijken, zoals De Laak en Vathorst-West. Deze wijken hebben veel groen en moderne huizen en appartementen.

Hooglanderveen is een gezellig dorp met een rijke geschiedenis en een mooie omgeving. Het dorp biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en ontspannen.

Makelaar Hooglanderveen

Hunink & Holtrigter Makelaars is je graag van dienst bij het kopen of verkopen van een woning in Hooglanderveen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.