033-4656599

Amersfoort Vathorst

Amersfoort Vathorst is een nieuwbouwwijk in de stad Amersfoort, gelegen in het noordoosten van de stad. De wijk is gebouwd op voormalig agrarisch land.

In 1994 werd begonnen met een plan, met als doel het ontwikkelen van een nieuwe woonwijk ten noorden van Amersfoort. De wijk moest een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van de stad en tegelijkertijd een duurzame en groene leefomgeving bieden.

Het ontwikkelingsplan voor Amersfoort Vathorst werd opgesteld in 1997 en in 2000 werd begonnen met de bouw van de eerste huizen. In de jaren daarna is de wijk gestaag gegroeid, met verschillende buurten die elk hun eigen karakter hebben.

Amersfoort Vathorst is een moderne wijk met veel aandacht voor duurzaamheid en groen. Zo zijn er veel parken, speelplaatsen en fiets- en wandelpaden. Ook is er veel ruimte voor water, met onder andere de prachtige Laak en de Hoge en Lage Vijvers.

De wijk heeft verschillende voorzieningen, zoals scholen, sportverenigingen en winkelcentra. Ook is er een NS-station met directe verbindingen naar Amersfoort, Utrecht en Amsterdam.

Al met al is Amersfoort Vathorst een moderne, duurzame en groene woonwijk die veel te bieden heeft voor haar bewoners en bezoekers.

Makelaar Amersfoort Vathorst

Zoek je een makelaar om je te helpen met de aankoop of verkoop van een huis in Amersfoort Vathorst? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Of lees hier meer over onze makelaarsdiensten voor Amersfoort Vathorst.